0477 209 609 info@drymur.be

Een van de grootste problemen waar huiseigenaren mee te maken kunnen krijgen is water in de kelder. Water kan niet alleen de structuur van het huis aantasten, maar kan ook leiden tot schimmelvorming en een ongezonde leefomgeving. Maar wat kan je doen als je te maken krijgt met water in de kelder? In dit artikel bespreken we de oorzaken van waterproblemen in de kelder en wat je eraan kunt doen.

Oorzaken van water in de kelder

Er zijn verschillende oorzaken van waterproblemen in de kelder, zoals:

  1. Regenwater: Het kan zijn dat er tijdens hevige regenval water in de kelder terechtkomt via scheuren in de muren, vloeren of fundering van het huis.
  2. Ondergrondse waterstromen: Als het huis is gebouwd op een plek met een hoog grondwaterpeil, kan het zijn dat water via de vloer of muren van de kelder binnendringt.
  3. Verstopte of defecte afvoeren: Als de afvoeren van de kelder verstopt zijn of niet goed werken, kan water niet goed worden afgevoerd en blijft het in de kelder staan.
  4. Lekkende doorvoeren: Kelderdoorvoeren vormen vaak een ingang voor water, door onjuiste afdichting of materiaal dat niet berekend is op veranderingen. Na verloop van tijd kan vocht binnensijpelen en bedreigende problemen veroorzaken – het is dus belangrijk dat ze goed worden afgedicht!
  5. Condensatie: Als de luchtvochtigheid in de kelder hoog is, kan er condensatie ontstaan op de muren en vloeren. Dit kan uiteindelijk leiden tot waterproblemen.

Wat kan je doen bij water in de kelder?

  1. Identificeer de oorzaak: Voordat je actie onderneemt, is het belangrijk om de oorzaak van het waterprobleem te identificeren. Dit kan je helpen om te bepalen welke oplossing het beste bij het probleem past.
  2. Reinig de kelder: Als er water in de kelder staat, is het belangrijk om de kelder zo snel mogelijk leeg te pompen. Daarna kan je de kelder schoonmaken en alle spullen die nat zijn geworden verwijderen.
  3. Contacteer de experts van DryMur: Wij kunnen helpen de kelder te drogen en zorgen dat de kelder voortaan droog blijft!

Water in de kelder kan een groot probleem zijn voor huiseigenaren.

Gelukkig zijn er verschillende oplossingen beschikbaar om waterproblemen in de kelder op te lossen. Het is belangrijk om de oorzaak van het waterprobleem te identificeren voordat je actie onderneemt. Als je niet zeker weet hoe je het probleem moet oplossen, schakel dan een professional in. Door preventieve maatregelen te nemen, kan je voorkomen dat je in de toekomst weer te maken krijgt met waterproblemen in de kelder.
Wij adviseren je graag, neem direct contact met ons op!

DryMur WhatsApp Chat
Versturen