0477 209 609 info@drymur.be
Home » Kelderdichting buitenzijde
Professionele uitvoering

Kelderdichting buitenzijde

DRYMUR VOCHTBESTRIJDING

Denkt u erover na om uw kelder van buitenaf waterdicht te maken? Zoek dan niet verder en neem contact op met DRYMUR, dé expert op het gebied van kelderafdichting. Wij werken enkel met professionele producten en hebben door de jaren heen de nodige ervaring en kennis opgedaan om ieder project tot een goed einde te brengen.

Afdichten van de kelder aan de buitenkant is een techniek die vaak wordt toegepast bij nieuwbouwwoningen en staat ook bekend als preventieve afdichting. Het voordeel van deze methode is dat de keldermuren beschermd worden tegen grondvocht, wat de stabiliteit van de muren en het gehele bouwwerk ten goede komt. Vocht krijgt op deze manier geen kans om de kelder binnen te dringen.

DRYMUR biedt diverse mogelijkheden voor kelderafdichting. Zo kunt u kiezen voor een complete afdichting waarbij alle muren van de kelder worden behandeld, maar ook een afdichting van specifieke delen zoals kimmen, stortnaden en de fundering behoort tot de mogelijkheden. Wat uw wensen ook zijn, ons team staat voor u klaar om u van advies te voorzien en samen met u de beste oplossing voor uw situatie te vinden.

Onze kernwoorden zijn kelderdichting, kelder nieuwbouw, kelderafdichting buitenzijde, kelder waterdicht en doorvoeringen waterdicht. Deze termen benadrukken onze specialisatie in kelderafdichting en laten zien dat wij de ideale partner zijn voor uw project. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en laat ons u helpen om uw kelder volledig waterdicht te maken.

Waarom DryMur?

N

Familiale onderneming met meewerkende patroons

N

Gratis plaatsbezoek

N

Gratis diagnose + offerte

N

Duidelijke afspraken!

N

Propere werf

N

Gespecialiseerde producten van 

N

10 jaar garantie

Volledige kelder dichting

Afdichten kimmen- stortnaden en fundering

Bij DRYMUR zorgen we ervoor dat elke kelderafdichting langs de buitenzijde met de grootste zorgvuldigheid en professionaliteit wordt uitgevoerd. We begrijpen het belang van een goed afgedichte kelder voor de stabiliteit en levensduur van uw woning of gebouw. Daarom zetten we alleen de beste materialen en technieken in voor onze projecten.

Lees meer

Voor de kelderdichting maken we gebruik van MultiBaudicht 2K van Remmers, een topkwaliteit product dat speciaal is ontworpen voor het waterdicht maken van kelders en andere ondergrondse structuren. MultiBaudicht 2K is een flexibele, tweecomponenten afdichtingsmortel die een naadloze, waterdichte laag vormt op de keldermuren. Deze laag beschermt de muren tegen binnendringend vocht en zorgt ervoor dat de kelder volledig droog blijft, zelfs in de meest extreme omstandigheden.

MultiBaudicht 2K is niet alleen zeer effectief, maar ook gemakkelijk aan te brengen. Het product kan met een kwast of roller worden aangebracht, waardoor het mogelijk is om een gelijkmatige laag aan te brengen die volledig aansluit op de structuur van de keldermuur. De afdichtingsmortel is ook flexibel en kan zich aanpassen aan eventuele bewegingen van de muur, waardoor de afdichting ook op de lange termijn gegarandeerd blijft.

Wij hebben vertrouwen in de kwaliteit van MultiBaudicht 2K en de expertise van ons team om een perfecte kelderafdichting te realiseren. Wanneer u kiest voor DRYMUR, kunt u er zeker van zijn dat uw kelder in goede handen is en dat het eindresultaat een droge en waterdichte kelder zal zijn die de tand des tijds zal doorstaan.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte op maat!

Realisaties buitenzijde

Eén van onze recentste projecten:

Een klant van ons wilde graag een waterdichte kelder langs de buitenkant.

Hiervoor hebben we een systeem gekozen dat naadloos wordt aangesloten aan de keldermuur en boven in het maaiveld uitkomt. Op deze manier kan er ook geen water langs de bovenzijde doorkomen en zorgde het ervoor dat er geen water meer door de doorvoeren naar binnen infiltreerde.

Deze klant wilde graag een volledige kelder met naadloze dichting. Hierdoor elimineren we de kans op water infiltratie.

Bedankt voor het mooie project.

Wilt u meer informatie, aarzel niet om ons te contacteren.

Kelderdichting vanaf de buitenzijde door DryMur

Wanneer je nadenkt over de optimale bescherming voor je kelder, is dichting van buitenaf een uitstekende keuze. DryMur is dé toonaangevende specialist in kelderdichting, vooral populair bij nieuwbouwprojecten.

De fundamenten van een gebouw zijn essentieel voor de stabiliteit en duurzaamheid ervan. Vocht kan echter deze funderingen aantasten, wat op de lange termijn leidt tot structurele problemen en aanzienlijke kosten. Om dergelijke zorgen te vermijden, is het van cruciaal belang om je fundering te afdichten en zo de hele constructie te beschermen.

Kelderdichting langs de buitenkant wordt ook wel ‘preventieve afdichting’ genoemd. Deze methode is uitermate aantrekkelijk omdat het niet alleen vocht buiten houdt, maar ook de keldermuren beschermt tegen het penetrerende grondvocht. Dit zorgt voor een betere bescherming van je keldermuren, en bij uitbreiding, de gehele constructie van je woning. Als je kiest om de werkzaamheden aan de kelder door DryMur uit te laten voeren, garanderen we dat vocht geen schijn van kans heeft om je kelder binnen te dringen.

Of je nu kiest voor een volledige kelderdichting of het afdichten van specifieke punten zoals kimmen, stortnaden, en de fundering, wij gebruiken altijd professionele producten van topkwaliteit. Onze expertise in de branche zorgt ervoor dat we precies weten welke producten het meest geschikt zijn voor jouw specifieke situatie en hoe ze het best kunnen worden toegepast.

Overweeg je een kelder voor je nieuwbouwproject? Of wil je de bestaande kelder dichting verbeteren? DryMur staat voor je klaar met jarenlange ervaring en vakmanschap in kelderdichting buitenzijde.

We geven antwoord op de 5 meest gestelde vragen over kelderdichting vanaf de buitenzijde:

Waarom zou ik kiezen voor kelderdichting vanaf de buiten in plaats van de binnenzijde?

Wanneer je je kelder waterdicht wilt maken, heb je grofweg twee opties: de kelder vanaf de buitenkant aanpakken of vanaf de binnenkant. Kelderdichting vanaf de buitenkant is vaak een betere en duurzamere oplossing.

Eerst en vooral, door je kelder vanaf de buitenkant dicht te maken, pak je het probleem bij de wortel aan. Het vocht wordt buitengehouden nog voordat het überhaupt in contact kan komen met je keldermuren. Dit helpt om de levensduur van je muren te verlengen en zorgt ervoor dat de hele structuur van je huis beschermd wordt tegen potentiële schade door vocht.

Vocht is een van de grootste vijanden van bouwmaterialen en kan naar mate de tijd verloopt flinke schade aanrichten. Door het vocht buiten de deur te houden, minimaliseer je het risico op vochtschade, schimmel en andere gerelateerde problemen.

Als je voor kelderdichting vanaf de buitenkant gaat, kies je voor een complete en preventieve oplossing die je kelder optimaal beschermt tegen vocht. Het is een investering die zich op de lange termijn zal terugbetalen in de vorm van een droge, schimmelvrije kelder en een stevige constructie die bestand is tegen de invloeden van vocht.

Is kelderdichting vanaf de buitenzijde alleen geschikt voor nieuwbouw?

De perceptie bestaat vaak dat kelderdichting vanaf de buitenzijde voornamelijk geschikt is voor nieuwbouwprojecten. De reden hiervoor is dat de buitenmuren van de kelder gemakkelijker toegankelijk zijn voordat de omgeving volledig is afgewerkt en de woning of het gebouw in gebruik is genomen. Hierdoor is het proces van het afdichten van de kelder van buitenaf vaak eenvoudiger en sneller te realiseren.

Dit betekent niet dat kelderdichting vanaf de buitenzijde niet mogelijk of geschikt is voor bestaande bouw. Ook bij oudere woningen of gebouwen kan deze methode van kelderdichting effectief worden toegepast. Het is wél belangrijk om te realiseren dat er bij bestaande bouw mogelijk meer graaf- en voorbereidingswerk nodig is. Dit komt omdat de omgeving rondom de kelder vaak al volledig is afgewerkt en in gebruik genomen, waardoor er extra stappen moeten worden ondernomen om toegang te krijgen tot de buitenmuren van de kelder.

Ondanks de extra inspanningen die soms nodig zijn bij bestaande bouw, kan kelderdichting vanaf de buitenzijde nog steeds een zeer effectieve manier zijn om de kelder waterdicht te maken en te beschermen tegen vochtschade. Het is een investering die zich op de lange termijn kan terugbetalen in de vorm van een droge, schimmelvrije kelder en een solide fundering die de tand des tijds zal doorstaan. Het is daarom zeker het overwegen waard om deze optie te verkennen, ongeacht of je te maken heeft met een nieuwbouwproject of een bestaande bouw.

Hoe lang gaat een van buitenaf gedichte kelder mee?

Wanneer je je aan het oriënteren bent om de kelder van buitenaf te dichten, vraag je je misschien af hoe lang deze afdichting effectief blijft. Het goede nieuws is dat een van buitenaf gedichte kelder, mits correct uitgevoerd met de juiste materialen, vele jaren mee kan gaan zonder problemen.

De exacte levensduur van een van buitenaf gedichte kelder kan variëren, afhankelijk van een aantal factoren. De omstandigheden waarin de kelder zich bevindt, zoals de grondsoort, het grondwaterpeil en de weersomstandigheden, kunnen allemaal een rol spelen in hoe lang de afdichting effectief blijft. Daarnaast kan de kwaliteit van de gebruikte materialen en de vakmanschap van de uitvoering ook invloed hebben op de duurzaamheid van de afdichting.

Een andere belangrijke factor die de levensduur van de afdichting kan beïnvloeden, is het onderhoud dat na de afdichting wordt uitgevoerd. Regelmatige inspecties en het tijdig aanpakken van eventuele problemen of slijtage kunnen helpen om de effectiviteit van de afdichting te behouden en de levensduur te verlengen.

Kortom, met de juiste materialen, vakkundige uitvoering en regelmatig onderhoud, kun je verwachten dat een van buitenaf gedichte kelder vele jaren meegaat. Het is een investering die zich op de lange termijn zeker kan terugbetalen in de vorm van een droge, schimmelvrije kelder en een stevige fundering die bestand is tegen de invloeden van vocht. Wij geven graag advies op maat over de afdichting van jouw kelder.

Wat gebeurt er als mijn kelderdichting faalt?

Helaas komen wij wel eens bij klanten van wie de kelderdichting niet correct is uitgevoerd in het verleden. Een kelderdichting die niet naar behoren is uitgevoerd of die na verloop van tijd faalt, kan ernstige gevolgen hebben voor zowel de kelder als de woning als geheel. Vochtproblemen kunnen leiden tot een reeks van complicaties die niet alleen jouw eigendom kunnen aantasten, maar ook je gezondheid en de gezondheid van uw gezin kunnen bedreigen. Het is daarom van essentieel belang om te investeren in kwalitatieve kelderdichting en om een betrouwbare specialist zoals DryMur in te schakelen voor de installatie en periodieke controles.

Wanneer de kelderdichting faalt, kunnen er zich meerdere problemen voordoen. Een van de meest voorkomende problemen is opstijgend vocht, waarbij grondwater door de muren en de vloer van de kelder omhoog komt en deze nat maakt. Dit kan leiden tot schimmelvorming, die zich kan verspreiden naar andere delen van het huis en ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Schimmel gedijt namelijk in vochtige omstandigheden en kan luchtwegeninfecties, allergieën en andere gezondheidsklachten veroorzaken.

Daarnaast kan vocht ook de structuur van het huis aantasten. Vochtige muren en vloeren kunnen gaan rotten en verzwakken, wat de stabiliteit en veiligheid van het gebouw in gevaar kan brengen. In ernstige gevallen kan dit leiden tot structurele schade die niet alleen kostbaar is om te repareren, maar die ook gevaarlijk kan zijn voor de bewoners van het huis.

Verder kan een falende kelderdichting ook leiden tot een verminderde waarde van je eigendom. Een huis met vochtproblemen is minder aantrekkelijk voor potentiële kopers en kan dus lager worden gewaardeerd op de vastgoedmarkt.

Gelukkig kunnen al deze problemen voorkomen worden door te investeren in een professionele kelderdichting en door regelmatige controles en onderhoud uit te voeren. DryMur is gespecialiseerd in kelderdichting en heeft de kennis en ervaring om ervoor te zorgen dat de kelder waterdicht blijft en vrij van vochtproblemen. Neem contact op met DryMur voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerte.

Wat zijn de kosten voor deze manier van kelderdichting?

De kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van de kelder, de toegankelijkheid van het werkgebied, de gekozen materialen, en eventuele bijkomende werkzaamheden. Het is raadzaam om een offerte aan te vragen bij DryMur om een duidelijk beeld te krijgen van de verwachte kosten voor jouw specifieke project.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte op maat!

DryMur WhatsApp Chat
Versturen