0477 209 609 info@drymur.be

Waarom is het zo belangrijk om je gevel te reinigen?

Waarom is het zo belangrijk om je gevel te reinigen?

Gevelreiniging zorgt ervoor dat je gevel er weer als nieuw uitziet. De meest voorkomende vervuilingen zoals mos, kalk en algen kunnen een aanslag op de gevel vormen. De gevels van je woning krijgen doorheen de jaren dan ook heel wat te verduren.

Het is niet enkel belangrijk om je gevel te reinigen, tijdens het onderhoud zorgen we (waar mogelijk) ook voor extra bescherming. Dit zorgt voor een verlenging van de levensduur van de gevel. Maar er zijn natuurlijk ook andere redenen om je gevel regelmatig te laten reinigen:

  • Vermijden van vochtproblemen

Ten eerste is de keuze voor het reinigen van je gevel zeer belangrijk zodat er geen vochtproblemen kunnen ontstaan. Wanneer je te maken krijgt met een vochtprobleem ben je nog verder van huis. Het is dus zeker aangeraden om een jaarlijkse controle en gevelreiniging te laten uitvoeren.

  • Behoud van het bouwweefsel op lange termijn

De meest voorkomende vervuiling van huisgevels wordt veroorzaakt door algen- of schimmelaantasting. Deze vervuiling ziet er niet alleen vies uit, ze kunnen het bouwweefsel ook beschadigen of aantasten. Hierdoor neemt de waarde van je woning op lange termijn af. Mossen die op de gevel groeien slaan water op. Dit zorgt op zijn beurt dan weer voor schimmelaantasting. Dankzij een professionele gevelreiniging kan je verdere aantasting voorkomen.

  • Verhoging van de energie-efficiëntie

Een vervuilde gevel kan resulteren in natte wanden. Deze natte wanden zorgen er dan weer voor dat je je huis meer moet verwarmen. Meer verwarming betekent een hogere energiefactuur, en dat willen we zeker vermijden.

 

Hoe gaan we te werk om jouw gevel te reinigen?

Voor het reinigen van gevels beschikken we over verschillende technieken: reiniging met water (koud-warm) onder hoge druk, stoomcleanen en chemisch reinigen. Welke techniek het beste is, hangt af van het type gevel en de aard van de vervuiling. Met onze expertise stemmen wij de reinigingstechniek haarfijn af op jouw individuele situatie.

Wat kan je laten doen na het reinigen van je gevel?

GEVELIMPREGNATIE

Wanneer de gevel van je woning gereinigd is en er weer als nieuw uitziet wil je hier natuurlijk ook zo lang mogelijk van genieten. Zonder het aanbrengen van een beschermlaag zal er na verloop van tijd weer nieuwe vervuiling ontstaan op je gevel.

Deze techniek noemen we gevelimpregnatie. Dit zorgt ervoor dat het reinigingsmiddel tot in de kwetsbare delen van de gevelsteen doordringt. Uiteindelijk zorgt dit voor een waterafstotend effect. Kiezen voor deze methode betekent dat je zeker de komende 10 jaar een schone gevel hebt, zonder kans op problemen met vuil en vocht.

Meer weten over gevelimpregnatie? Lees alles over deze techniek in onze blog.

DryMur WhatsApp Chat
Versturen