0477 209 609 info@drymur.be

Of je nu een grote of kleine kelder hebt, er zijn veel mogelijkheden om deze ruimte te benutten. Of je nu extra leefruimte nodig hebt, een plek om te werken of gewoon wat extra opslagruimte, er zijn veel creatieve manieren om deze ondergrondse ruimte te gebruiken. In dit artikel delen we 9 creatieve bestemmingen voor je kelder. Van een extra slaapkamer tot een wijnkelder of entertainmentruimte, we hebben voor ieder wat wils. Lees verder voor inspiratie en tips om het meeste uit je kelder te halen!

  1. Extra leefruimte: Een kelder kan worden omgebouwd tot extra leefruimte, zoals een woonkamer, een speelkamer, een thuisbioscoop of een fitnessruimte. Met het juiste ontwerp en meubilair kan je kelder omtoveren tot een gezellige ruimte voor ontspanning of vermaak.
  2. Opslagruimte: Kelders zijn vaak de perfecte opslagruimte voor spullen die niet dagelijks nodig zijn, zoals vakantieversieringen, out-of-season kleding, extra meubels, enz.
  3. Kantoorruimte: Een kelder kan worden omgebouwd tot een kantoorruimte, waar je rustig kunt werken zonder afleiding. Een ongebruikte kelder is dus ook een ideale plek om een kantoor aan huis in te richten.
  4. Werkruimte: Kelders zijn ideaal als werkruimte voor doe-het-zelvers, houtbewerkers, hobbyisten of kunstenaars.
  5. Logeerkamer: Als je regelmatig gasten ontvangt, kan een kelder worden omgebouwd tot een logeerkamer met een eigen badkamer.
  6. Wasruimte: Een kelder kan worden gebruikt als wasruimte, zodat de wasmachine en droger niet langer in de keuken of badkamer hoeven te staan.
  7. Speelkamer: Als je kinderen hebt, kan een kelder worden omgebouwd tot een speelkamer, zodat ze hun eigen ruimte hebben om te spelen en rommelen.
  8. Wijnkelder: Kelders zijn ideaal voor het bewaren van wijn, omdat de temperatuur en luchtvochtigheid vaak ideaal zijn voor het behoud van wijn.
  9. Een man cave of she shed: Kelders kunnen worden omgebouwd tot een gezellige met een bar, pooltafel, dartbord of ga voor een heerlijke me-time kelder met een comfortabele leeshoek, een mini spa en natuurlijk mini fridge voor bubbels!

Maak van je kelder een bruikbare ruimte met kelderdichting

Kelderafdichting is een essentiële stap om de kelder droog te houden en deze te kunnen gebruiken als extra ruimte. Een kelder is van nature gevoelig voor vochtproblemen vanwege de locatie onder de grond, waardoor de kans op vocht en wateroverlast groter is. Dit kan leiden tot schimmelvorming, geurproblemen, structurele schade aan het huis en een ongezonde leefomgeving.

Kelderafdichting kan helpen om deze problemen te voorkomen door het creëren van een barrière tussen de kelder en de omgeving buiten. Dit kan gedaan worden door bijvoorbeeld het aanbrengen van waterdichte coatings op de muren en vloeren, het plaatsen van drainage systemen, het aanpakken van lekkages in de kelder, en het verbeteren van de ventilatie.

Door het toepassen van kelderafdichting kun je vochtproblemen en schade aan je huis voorkomen, waardoor je de kelder veilig en bruikbaar maakt als extra leefruimte, opslagruimte of een andere functie. Het is echter wel belangrijk om te weten dat kelderafdichting geen garantie biedt voor een droge kelder onder alle omstandigheden. Het is daarom belangrijk om ook regelmatig onderhoud te blijven uitvoeren en eventuele problemen snel op te lossen.

DryMur helpt graag bij het gebruiksklaar maken van jouw kelder! Neem vandaag nog contact op.

DryMur WhatsApp Chat
Versturen