0477 209 609 info@drymur.be

Jouw kelder waterdicht maken

Een vochtige kelder kan een bron van frustratie zijn voor huiseigenaren, maar gelukkig zijn er effectieve oplossingen beschikbaar om vochtproblemen te voorkomen en een droge, bruikbare en vooral waterdichte ruimte te behouden. Van grondwaterafdichting tot het waterdicht maken van keldermuren, er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om je kelder volledig waterdicht te maken en vochtproblemen te voorkomen. Hoewel de experts van DryMur graag bij langs komen om de kelderdichting uit te voeren, geven we ook graag praktische tips en advies om je te helpen een gezonde woonomgeving te behouden.

Professionele uitvoering

Wij zijn gespecialiseerd in het waterdicht maken van ondergrondse en bovengrondse constructie en dit zowel bij nieuwbouw als renovatie.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte op maat!

Professionele uitvoering

Kelder waterdicht maken

DRYMUR VOCHTBESTRIJDING

Stel je voor: na een lange werkdag kom je thuis en ontdekt dat er water in je kelder staat. Dit is een scenario dat 1 op de 5 huiseigenaren in België en Nederland vrezen. Een vochtige kelder kan leiden tot structurele schade, schimmelgroei en een verlies aan bruikbare ruimte. Bij DryMur, dé expert in kelderdichting, begrijpen we deze zorgen. In dit artikel delen we niet alleen praktische tips voor het aanpakken van kleine vochtproblemen, maar benadrukken we ook het belang van een professionele aanpak voor duurzame oplossingen. Want hoewel enkele problemen met een beetje handigheid zelf op te lossen zijn, is het echte vakwerk vaak het beste overgelaten aan specialisten zoals wij.

 

De eerste vraag die wij vaak krijgen is “Kan je zelf je kelder waterdicht maken?”

Zelf aan de slag met kleine vochtproblemen.

Je kelder waterdicht maken begint bij het herkennen en aanpakken van kleine vochtproblemen. Een droge kelder is niet alleen comfortabeler, maar ook essentieel voor de algehele gezondheid van je huis. Het begrijpen van de aard en oorzaak van deze problemen is de eerste en belangrijkste stap in het waterdicht maken van de kelder.

Waaraan zie je dat een kelder niet waterdicht is?

Het is natuurlijk een beetje een schot voor open doel, maar als er water in de kelder staat kunnen we er vanuit gaan dat de kelder dus niet waterdicht was. Alleen wil je liever voorkomen, dan genezen en is het wijs om vóór er daadwerkelijk water in de kelder staat al in actie te komen bij het vermoeden van vochtproblemen.

Hier zijn enkele veelvoorkomende tekenen die kunnen duiden op vochtproblemen:

Vochtige of natte plekken op muren of vloeren

Dit is vaak het meest voor de hand liggende teken van vochtproblemen. Als je regelmatig vochtige of natte plekken opmerkt op de muren of vloeren van je kelder, is de kans groot dat er een vochtprobleem is.

Schimmel- of meeldauwgroei

Schimmel- en meeldauwvorming gedijen goed in vochtige ruimtes. Als je schimmel- of meeldauwgroei op de muren, vloeren, plafonds of op opgeslagen voorwerpen in je kelder opmerkt, kan dit wijzen op vochtproblemen.

Muffe geur

Een muffe, vochtige geur in de kelder kan een indicatie zijn van vochtproblemen. Deze geur ontstaat vaak als gevolg van schimmel- en meeldauwgroei of door stilstaand water.

Condensatie

Condensatie kan optreden op kelderwanden en -vloeren als gevolg van temperatuurverschillen tussen de kelder en de buitenlucht. Hoewel condensatie op zichzelf geen groot probleem is, kan het wel wijzen op vochtproblemen als het regelmatig voorkomt.

Afbladderende verf of loslatend behang

Vocht kan ervoor zorgen dat verf begint af te bladderen of behang loskomt van de muren.

Roestvorming op metalen oppervlakken

Als er metalen voorwerpen of structuren in je kelder zijn, zoals leidingen, balken of gereedschap, kan roestvorming optreden als gevolg van langdurige blootstelling aan vocht.

Schimmel, je ontkomt er bijna niet aan als je kelder niet waterdicht is. 

Schimmel in de kelder is niet alleen onaangenaam, maar kan ook gezondheidsproblemen veroorzaken. Lichte schimmelvorming is vaak een gevolg van een te hoge luchtvochtigheid. Zorg voor goede ventilatie en gebruik een ontvochtiger om de luchtvochtigheid te beheersen. Voor het reinigen van schimmel zijn er diverse middelen beschikbaar. Gebruik een mengsel van bleek en water of speciale schimmelreinigers en zorg voor adequate bescherming zoals handschoenen en een masker.

Schimmels in de kelder: een doe-het-zelf aanpak of niet?

Schimmel in de kelder is een veelvoorkomend probleem dat zowel frustrerend als potentieel schadelijk kan zijn. Het is vaak een teken van dieper liggende vochtproblemen. Hoewel het mogelijk is om oppervlakkige schimmel zelf te verwijderen, is het cruciaal om de onderliggende oorzaak van de schimmelgroei te achterhalen.

Het identificeren van schimmel

Schimmel in de kelder kan variëren van zichtbare zwarte vlekken tot een muffe geur. Het identificeren van schimmel is de eerste stap. Dit kan een indicatie zijn van een te hoge luchtvochtigheid, lekkages, of condensatieproblemen.

DIY Schimmelverwijdering

Voor oppervlakkige schimmel, kun je gebruik maken van huis-tuin-en-keukenoplossingen zoals azijn of een mengsel van water en bleekmiddel. Breng het mengsel aan op de aangetaste oppervlakken en schrob grondig. Zorg ervoor dat je goede ventilatie hebt en beschermende kleding draagt tijdens het schoonmaken.

Professionele aanpak

Als de schimmel terugkomt of wijdverspreid is, kan dit duiden op een groter probleem. In dergelijke gevallen is het raadzaam om een professioneel bedrijf in te schakelen voor grondige inspectie en behandeling. Dit kan het identificeren en aanpakken van structurele problemen omvatten, zoals lekkages of slechte ventilatie.

Kleine lekkages in de kelder zelf verhelpen

Voor het behandelen van kleine lekkages zijn er verschillende afdichtingsmiddelen beschikbaar. Deze producten zijn ontworpen om in scheurtjes en kieren in de muur te dringen, ze op te vullen en een waterdichte laag te vormen. Kies het juiste type afdichtingsmiddel, afhankelijk van de materiaalsoort van je muur.

Echter, het is belangrijk te onthouden dat deze doe-het-zelf oplossingen vaak tijdelijk zijn en niet altijd de onderliggende oorzaken oplossen. Voortdurend vocht kan wijzen op grotere, structurele problemen die professionele aandacht vereisen. Hier komt de expertise van een bedrijf als DryMur goed van pas. Onze professionals kunnen niet alleen de oorzaak van het probleem vaststellen, maar ook duurzame oplossingen bieden die verder gaan dan tijdelijke reparaties.

Bij DRYMUR beschikken we over jarenlange ervaring en expertise in het oplossen van vochtproblemen in kelders.

Met een gedreven team van vakmensen en een passie voor het leveren van hoogwaardige diensten, staan we bekend als dé specialist op het gebied van kelderdichting in België. We begrijpen dat vochtproblemen in uw kelder niet alleen vervelend, maar ook schadelijk kunnen zijn voor uw woning. Daarom bieden we op maat gemaakte oplossingen die niet alleen effectief zijn, maar ook duurzaam en betrouwbaar. Bij DRYMUR streven we naar niets minder dan uitmuntendheid, zodat u kunt genieten van een droge, veilige en gezonde leefomgeving.

Kelderdichting van binnenuit

Bij DRYMUR begrijpen we de frustratie en schade die vochtproblemen in je kelder kunnen veroorzaken. Daarom bieden we gespecialiseerde kelderdichtingsdiensten aan, specifiek gericht op het waterdicht maken van de binnenzijde van je kelder. Deze aanpak is ideaal voor bestaande woningen waar externe aanpassingen niet mogelijk of praktisch zijn.

Onze professionele uitvoering van kelderdichting begint met een grondige inspectie van je kelder om de oorzaak van het vochtprobleem te identificeren. Vervolgens passen we een waterdichte cementering toe in meerdere lagen op de keldermuren. Speciale aandacht wordt besteed aan kwetsbare punten zoals de kimnaad, waar muren en vloeren samenkomen en die gevoelig zijn voor vocht.

Waarom zou je voor DRYMUR kiezen? Als familiebedrijf met meewerkende patroons staan we bekend om onze betrouwbaarheid en expertise. We bieden gratis plaatsbezoeken, diagnoses en offertes aan, zodat je vol vertrouwen kunt beslissen over de beste oplossing voor je kelder. Onze werkwijze is transparant, met duidelijke afspraken en een propere werf. Bovendien bieden we een garantie van 10 jaar op onze diensten.

Als je last hebt van vocht in je kelder, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende offerte op maat. Laat DRYMUR je helpen je kelder droog en veilig te maken, zodat je weer kunt genieten van een gezonde leefomgeving.

Kelderdichting vanaf de buitenzijde

Overweeg je je kelder van buitenaf waterdicht te maken? Bij DRYMUR bieden we professionele kelderdichtingsdiensten aan die specifiek gericht zijn op het waterdicht maken van de buitenzijde van je kelder. Deze methode, ook wel preventieve afdichting genoemd, is ideaal voor nieuwbouwwoningen en biedt uitstekende bescherming tegen grondvocht.

Door je kelder vanaf de buitenkant af te dichten, voorkomen we dat vocht de kans krijgt om de keldermuren binnen te dringen. Dit verlengt niet alleen de levensduur van je muren, maar beschermt ook de stabiliteit van je hele bouwwerk. Bij DRYMUR gebruiken we alleen professionele producten van topkwaliteit en hebben we de expertise om elke kelder volledig waterdicht te maken.

Of je nu kiest voor een volledige kelderdichting of het afdichten van specifieke punten zoals kimmen, stortnaden en de fundering, ons team staat voor je klaar om je van advies te voorzien en de beste oplossing voor je situatie te vinden.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en geniet van een droge en veilige kelder met DRYMUR.

Bewoonbare waterdichte kelder

Een waterdichte kelder, de moeite waard!

Een waterdichte kelder is essentieel voor je gezondheid, huis en woningwaarde. Het voorkomt schimmelvorming en structurele schade, waardoor je een gezonder binnenklimaat behoudt en de waarde van je huis behoudt. Bovendien biedt een droge kelder de mogelijkheid om deze ruimte optimaal te benutten, zoals extra leefruimte, een thuiskantoor of een home cinema, waardoor het een waardevol en bruikbaar deel van je huis wordt.

Waarom Kelder waterdicht maken?

De kelder is verreweg de meest vochtige ruimte in huis omdat de keldermuren steeds in contact staan met de natte grond kan er waterinfiltratie ontstaan. Door de kelder af te dichten voorkomt u toekomstige problemen met waterinfiltratie in uw kelder.

Dry Mur is de specialist in een professionele uitvoering hiervan maar u kunt er ook voor kiezen om het zelf te doen met advies aan huis en volledige toegang tot onze professionele producten.

Dry Mur... Ook voor Kelder waterdicht maken!
DryMur WhatsApp Chat
Versturen