0477 209 609 info@drymur.be

Heb je last van een vochtige kelder? Maak je je zorgen over de schade die water en vocht kunnen aanrichten aan je huis? Dan is het tijd om je bestaande kelder waterdicht te laten maken.

Veel huiseigenaren ervaren problemen met water in hun kelder, wat niet alleen lastig en vies is, maar ook ernstige gevolgen kan hebben. Een vochtige kelder kan leiden tot structurele schade, waarbij water de fundering en muren langzaam aantast. Bovendien kan een constante blootstelling aan vocht leiden tot gezondheidsproblemen door de groei van schimmel. Dit alles vermindert niet alleen de stabiliteit van je huis, maar ook de algehele leefbaarheid en de waarde van je woning. Gelukkig staat DryMur klaar met professionele oplossingen die ontworpen zijn om jouw kelder effectief en duurzaam waterdicht te maken. Lees verder om te ontdekken hoe wij dit aanpakken en hoe je kunt beginnen met het beschermen van je huis tegen vochtschade.

De risico’s van een niet-waterdichte kelder

Voordat we duiken in hoe je een kelder waterdicht maakt, is het belangrijk om te begrijpen waarom een kelder die vochtig is niet iets is om blij van te worden.

Een vochtige kelder kan leiden tot:

  • Structuurschade: Water dat binnendringt kan de fundering en muren aantasten.
  • Schimmel en meeldauw: Vocht is een broedplaats voor schimmel, wat gezondheidsproblemen kan veroorzaken.
  • Verloren ruimte: Een vochtige kelder is vaak onbruikbaar, wat zonde is van de potentieel bruikbare ruimte.

Stap voor stap naar een droge kelder

Stap 1: Diagnose van het probleem

De eerste en meest belangrijke stap in het waterdicht maken van je kelder is het nauwkeurig identificeren van de bron van het vocht. Dit kan een complex proces zijn, omdat er verschillende factoren kunnen bijdragen aan de vochtproblemen in je kelder. Is het grondwater dat door de muren sijpelt, door scheuren of door de poriën van het beton? Of is er sprake van condensatie, veroorzaakt door slechte ventilatie en hoge luchtvochtigheid binnen je kelder? Soms kan het zelfs regenwater zijn dat via inadequaat afgesloten raamkozijnen of deuropeningen binnendringt.

Om de specifieke oorzaak of oorzaken aan te wijzen, kunnen de experts van DryMur een grondige inspectie uitvoeren. Dit omvat een beoordeling van de binnen- en buitenkant van je kelder, met speciale aandacht voor mogelijke scheuren, gebrekkige afdichtingen en andere structurele gebreken die water zouden kunnen doorlaten. Onze technici gebruiken geavanceerde diagnostische technieken en apparatuur om de precieze locatie en oorzaak van het vocht te identificeren. Op basis van deze bevindingen kunnen we een gericht plan ontwikkelen om je kelder effectief waterdicht te maken, aangepast aan de specifieke problematiek van jouw situatie.

Stap 2: De juiste methode kiezen
Afhankelijk van de diagnose, zijn er verschillende methoden om een kelder waterdicht te maken:

  • Binnendrainagesystemen: Ideaal voor het afvoeren van water dat zich onder de vloer verzamelt.
  • Afdichtmiddelen en coatings: Geschikt voor het afdichten van kleine lekken en preventieve maatregelen.
  • Buitenisolatie: Het aanbrengen van waterdichte materialen aan de buitenkant van de keldermuren.

Stap 3: Uitvoering
DryMur zorgt voor een professionele installatie van de gekozen waterdichtingsmethode. Onze ervaren technici zorgen voor een snelle en effectieve uitvoering, met zo min mogelijk overlast voor jou als huiseigenaar.

Stap 4: Onderhoud en follow-up
Waterdicht maken is niet altijd een eenmalige actie. Afhankelijk van de situatie kán regelmatig onderhoud nodig zijn. DryMur biedt ook follow-up diensten aan om ervoor te zorgen dat je kelder droog blijft.

Waarom kiezen voor DryMur?

Bij DryMur begrijpen we hoe belangrijk een droge en veilige kelder is voor je huis. Onze oplossingen zijn gebaseerd op jarenlange ervaring en diepgaande kennis van de nieuwste technieken in waterdichting. Wij bieden:

  • Deskundig advies: Onze experts zijn getraind om elk probleem grondig te analyseren.
  • Effectieve oplossingen: We gebruiken alleen de beste materialen en methodes.
  • Klanttevredenheid: Jouw tevredenheid staat voorop. We zorgen dat je geïnformeerd en betrokken blijft gedurende het gehele proces.

Je kan dus rustig ademhalen als je bestaande kelder waterdicht gemaakt moet worden.

Een bestaande kelder waterdicht maken hoeft geen nachtmerrie te zijn. Met de juiste expertise en oplossingen van DryMur, transformeer je jouw vochtige kelder in een droge, bruikbare ruimte. Ben je klaar om de stap te zetten naar een duurzaam waterdichte kelder? Neem vandaag nog contact op met DryMur voor een vrijblijvende inspectie.

DryMur WhatsApp Chat
Versturen